Либерално-консервативното правителство на чешкия премиер Петър Фиала оцеля при вот на

...
Либерално-консервативното правителство на чешкия премиер Петър Фиала оцеля при вот на
Коментари Харесай

Чешкото правителство оцеля при вот на недоверие

Либерално-консервативното държавно управление на чешкия министър председател Петър Фиала оцеля при избор на съмнение, съобщи ДПА.

Само 85 депутати поддържаха настояването, което беше подложено на гласоподаване в ранните часове на днешния ден. За триумф на вота бяха нужни 101 гласа.

Гласуването беше предшествано от над 30-часова замяна на реплики сред държавното управление и опозицията в Камарата на депутатите в Прага, по-важната от двете парламентарни камари.

Опозиционната партия  " Действие на недоволните жители "  (АНО) на някогашния министър председател, милиардерът Андрей Бабиш, внесе настояването, откакто се разбра, че вътрешният министър Вит Ракушан е имал персонален криптиран мобилен телефон - прочут още като криптофон (crypto-phone).

Министърът сподели, че съвестта му е чиста. " Да имаш телефон с приложение за криптиране не те прави автоматизирано мафиот ", написа 45-годишният политик неотдавна в обществената мрежа Екс.

Управляващата в Чехия петорна коалиция е на власт от декември 2021 година В момента кабинетът се пробва да прокара широкообхватен комплекс от ограничения за икономии под мотото " Да приведем Чехия в положително положение ", посредством който ръководещите желаят да стабилизират бюджета и да понижат инфлацията.

Планът планува в идващите две години държавната хазна да бъде разтоварена с еквивалента в локална валута на към 6 милиарда евро. За тази цел е заложено орязване на разноски и дотации и увеличение на облагането на артикули като алкохол, цигари, минерална вода и на недвижимите парцели.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР